Viltköket

I Viltköket finns alla möjligheter till smakfulla möten.
Här serveras allt från välsmakande luncher under konferenser till välkomponerade menyer vid festliga tillfällen såsom bröllop eller jämna födelsedagar. 

Vill ni hellre laga den kulinariska maten själva som en matlagningsaktivitet fixar vi menyn, inköpen och hjälper till med tips och trix. Lokalen förvandlas enkelt till ett proffskök genom att sex välutrustade köksöar rullas in. Att laga mat tillsammans brukar vara ett väldigt bra sätt att umgås och förgylla en konferens eller bara träffa vännerna under trevliga förhållanden.

Vi brinner för matlagning med fokus på fantastiska råvaror direkt från skogen. Sedan början av 2015 är Viltköket på Virå Bruk Krav-certifierat. Denna certifiering innebär, bland annat, att vi, till minst 25 procent, använder oss av Krav-märkta råvaror. Vi tillvaratar allt vilt som fälls på gårdens marker och ser det som en självklarhet att använda varje del av köttet på bästa möjliga sätt. Ni serveras smakrikt och mört viltkött från kron, dov, älg, vildsvin, rådjur samt and. Dessutom erbjuder vi ofta lamm från granngården, fisk från regionen, svamp från Virås skogar samt närproducerade grönsaker och rotfrukter från Ändebol. Och som avslutning fantastiska desserter.

Viltköket har fullständiga rättigheter och ett brett sortiment på både öl & vin. 

Gårdsbutik

I anslutning till Viltkökets entré finns en Gårdsbutik med försäljning av Virås goda viltkött och viltkorv. Det finns också andra specerier från regionen samt ett antal oumbärliga tillbehör för köket, däribland knivar från Global. Här finns även produkter från bl a L:a Bruket & vårt goda tea NUTE finns till försäljning. 
Butiken är öppen när köket är öppet. Skulle köket vara stängt men Jaktbiografen öppen kan dess medarbetare assistera.  

undefined 

På gång i Viltköket

24/11 Vi startar med Julbord!

undefined