Virå Jaktbiograf

Det sägs ju som bekant att det inte finns något dåligt väder. Men handen på hjärtat, hur kul är det att förbereda sig för jaktsäsongen på en skjutbana i hällregn och fem plusgrader? I Virås toppmoderna skjutbiograf upplever du fler jaktsituationer på en dag än under en hel jaktsäsong. Här skjuter du skarpt på jaktsekvenser med ditt eget vapen och riktiga skott. För dig som inte har med eget vapen har vi ett antal moderna studsare som går att hyra. Övningsammunition finns i många kalibrar och säljs till förmånliga priser direkt på plats.

Det här är perfekt för dig som vill öva inför årets jaktsäsong, stundande jägarexamen, som kund- och personalaktivitet eller tillsammans med kompisarna. Jaktskyttet anpassas till alla, från rena nybörjare till väldigt avancerade skyttar. Inga förkunskaper krävs och enklare instruktion ingår. För den som behöver mer hjälp går det självklart att boka en skytteinstruktör. Vi har idag över 300 olika jaktsituationer och du kan själv välja vilket djur och vilken situation du vill öva på. Känslan blir att du verkligen befinner dig på plats i naturen. Du har kontrollen och avgör själv hur jakten slutar.

Kom i god tid, boka tid för inskjutning av ditt vapen i skjuttunnlarna för säker träffbild och ta en fika vid den öppna spisen i loungen.

Så fungerar skyttebion

  • En projektor spelar upp en filmsekvens på tre parallella dukar.
  • Ett infrarött ljus lyser igenom det nya skotthålet som registrerats av avancerade sensorer.
  • Filmsekvensen stannar upp och träffen markeras, varefter filmen fortsätter.
  • Kulan fångas upp av ett djupt kulfång bestående av gummigranulat.

Rekommenderat upplägg

Jaktbiografen är byggd för max fem skyttar samtidigt, men det går utmärkt att komma fler och turas om. Är man fler än fem stycken är det lämpligt att boka minst två timmar. Varje pass är på en timme inklusive grundläggande instruktion. Om gruppen består av fler än fem skyttar delas ni in i lag. Efter instruktion och val av jaktsituation inleds jakten. Det går att välja på klövviltsjakt i Sverige och i Europa samt storviltsjakt i Afrika. Merparten av de svenska filmerna är producerade på Virå för högsta möjliga kvalitet. Svårighetsgrad och val av jakttyp bestäms på plats.

Instruktör

För den som vill utveckla sitt skytte och bli en bättre skytt alternativt är nybörjare går det självklart att boka en instruktör. Skjutledare ingår i bokning.

Vapen & ammunition

I skyttebion används riktiga kulvapen, huvudsakligen klass 1,  samt skarp, helmantlad övningsammunition. Antingen har du med en egen bössa eller så går det bra att hyra vapen. Vi har ett stort urval av moderna kulgevär. I Jaktanläggningen har du också chansen att prova ut ett vapen som är anpassat för dig.