Virå Jaktbiograf

Det sägs ju som bekant att det inte finns något dåligt väder. Men handen på hjärtat, hur kul är det att förbereda sig för jaktsäsongen på en skjutbana i hällregn och fem plusgrader? I Virås toppmoderna skjutbiograf upplever du fler jaktsituationer på en dag än under en hel jaktsäsong. Här skjuter du skarpt på jaktsekvenser med ditt eget vapen och riktiga skott. För dig som inte har med eget vapen har vi ett antal moderna studsare som går att hyra. Övningsammunition finns i många kalibrar och säljs till förmånliga priser direkt på plats.

Det här är perfekt för dig som vill öva inför årets jaktsäsong, stundande jägarexamen, som kund- och personalaktivitet eller tillsammans med kompisarna. Jaktskyttet anpassas till alla, från rena nybörjare till väldigt avancerade skyttar. Inga förkunskaper krävs och enklare instruktion ingår. För den som behöver mer hjälp går det självklart att boka en skytteinstruktör. Vi har idag över 300 olika jaktsituationer och du kan själv välja vilket djur och vilken situation du vill öva på. Känslan blir att du verkligen befinner dig på plats i naturen. Du har kontrollen och avgör själv hur jakten slutar.

Kom i god tid, boka tid för inskjutning av ditt vapen i skjuttunnlarna för säker träffbild och ta en fika vid den öppna spisen i loungen.

Demovapen att testskjuta (ögonblicksbild): Blaser R8 Ultimate, Blaser R8 prof Success, Blaser R8X, Blaser R8 Standard, Sauer 404 Synchro, Tikka T3X, Sako Finnlight II, Mauser M18, Bergara B14.

Samtliga i kal 308 win. 

Kikarsikten monterade på ovan (ögonblicksbild): Blaser Infinity, Blaser RD20, Swarovski Z8, Zeiss V6, Zeiss V8, Leica Amplus, Aimpoint Acro, Aimpoint H2. 

Så fungerar skyttebion

  • En projektor spelar upp en filmsekvens på tre parallella dukar.
  • Ett infrarött ljus lyser igenom det nya skotthålet som registrerats av avancerade sensorer.
  • Filmsekvensen stannar upp och träffen markeras, varefter filmen fortsätter.
  • Kulan fångas upp av ett djupt kulfång bestående av gummigranulat.

Rekommenderat upplägg

Jaktbiografen är byggd för max fem skyttar samtidigt, om gruppen består av fler än fem skyttar delas ni in i lag. Är man fler än fem stycken är det lämpligt att boka minst två timmar. I den bokade tiden ingår säkerhetsgenomgång och grundläggande tips av skjutledaren.

Merparten av de svenska filmerna är producerade på Virå för högsta möjliga kvalitet. Svårighetsgrad och val av filmer bestäms på plats.

Instruktör

För de som vill utveckla sig och bli bättre skyttar går det självklart att boka till en instruktör. Skjutledaren ger då aktiv instruktion under den bokade skjuttiden. Fokus läggs, beroende på erfarenhetsnivå, på anläggning, stans, svingteknik,  avfyrning, laddning vid axel mm.

Vapen & ammunition

I skyttebion används riktiga kulvapen, huvudsakligen klass 1,  samt skarp, helmantlad övningsammunition. Antingen har du med en egen bössa eller så går det bra att hyra vapen. Vi har ett stort urval av de senaste kulgevären, som även går att köpa i butiken. Ammunition går att köpa på plats till bra priser. Vid medtag av egen övningsammunition (FMJ) är det viktigt att den håller god kvalitet och inte avger för stora mynningsflammor.