Hagelskytte

Virå Sporting, 3km från butiken, erbjuder fantastiska möjligheter att utveckla sitt hagelskytte och är en rolig aktivitet som passar såväl nyfikna konferensgäster som erfarna skyttar. Här skjuter ni enskilt med instruktör eller i grupper på Fortet och Tornen.

Fortet – 14 Kastmaskiner och 10 skjutplatser. På taket av Fortet finns en lättare sida med roliga och varierande duvor samt en svårare sida med mer utmanande snabba duvor.

Tornen – 8 upphissade kastmaskiner i 3 torn och 5 skjutplatser. Här simuleras drivna fåglar med snabba motskott på hög höjd och långa sidoskott med mycket framförhållning.

Demovapen att testa på banan: Browning 525, Browning 725, Beretta 686 SP1, Blaser F16 Game, Blaser F16 Sporting, Blaser F3.

Öppettider & priser

Sportingbanan är öppen ~ 1 April  ~ 1 Okt, Onsdag till Fredag 13-18 för förhandsbokade grupper.

För bokning av privatlektion eller mindre grupp kontakta viktor@virabruk.se

För bokning i samband med konferens kontakta bokning@virabruk.se

Fortet och Tornen bokas som en enhet och bokas som exklusiva timmar där endast er grupp har tillgång till hela anläggningen.

Banhyra 450:- /timme och grupp, samt 195:-/serie (25 patroner inkl duvor).

Priset för instruktör är 795:-/timme & st.
Hyra av hagelvapen 275:-/timme & st.

Observera att vi endast skjuter med butikens ammunition (Stål) och att det inte är tillåtet att ta med egen.

Upplägg & Betalning

Banorna är automatiska och styrs av fjärrkontroller, för er som skjuter i egen regi kvitteras fjärrkontroller ut tillsammans med ammunition i butiken innan den bokade tiden börjar. Om det är ert första besök på hagelbanan visar vi er ner till hagelbanan och förevisar alla funktioner och säkerhet.

Betalning görs i Skjutbiografen/Jakthandeln på Virå Bruk, kontant eller med kort. Avbokning fram till 24 timmar före bokad tid är kostnadsfri. Senare avbokning debiteras som bokad tid.

Säkerhetsarbete på Virå

Virå arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor i syfte att undvika olyckor och incidenter. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme finns hjärtstartare och bår på Virå. Första hjälpen-utrustning finns på alla skjutbanor, i Butiken, i Viltköket samt i Virå Bruks bilar. I samtliga lokaler och boenden finns brandsläckare och brandfiltar. Då våra boenden ligger belägna en bit in på Virås marker finns väganvisningar dit ifall ambulans måste tillkallas.

Samtliga medarbetare genomgår regelbundet utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare.

För vidare läsning om säkerhet vid skytte tryck på länken nedan.

Information och bokning

För bokning av övernattning i samband med skytteaktiviteter, konferenser eller andra event, kontakta oss gärna.

bokning@virabruk.se
Tel: 0155 – 748 93
Välj ärende:
Scroll to Top