Jakt på Virå Bruk

På Virå Bruk erbjuder vi jaktupplevelser av hög kvalitet i våra kolmårdsskogar med rikliga vattendrag. Virå har ett av Sveriges äldsta förvaltade Kronviltsbestånd och gott om annat vilt, framför allt Vildsvin men även Älg, Rådjur och Dovvilt. Längs med brukets vattensystem arrangeras andjakter i vackra miljöer som ger fartfyllda naturupplevelser.

Beroende på förvaltningsstrategi och tillgänglighet erbjuds Klövviltsjakt, Andjakt samt guidad Vildsvinsjakt. Jaktsällskapet nyttjar med fördel skjutbiografen alternativt hagelbanan som en del av upplevelsen och huserar i Jaktcampen -en timmrad jaktstuga från 1700-talet som är renoverad med alla bekvämligheter och ligger invid Virlångens sandstrand.

Bokning

Vi skräddarsyr din jakt utifrån dina egna önskemål. Kontakta Johan Palmgren på johan@virabruk.se, 070-583 93 88 för information och bokning.

Säkerhetsarbete på Virå

Virå arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor i syfte att undvika olyckor och incidenter. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme finns hjärtstartare och bår på Virå. Första hjälpen-utrustning finns på alla skjutbanor, i Butiken, i Viltköket samt i Virå Bruks bilar. I samtliga lokaler och boenden finns brandsläckare och brandfiltar. Då våra boenden ligger belägna en bit in på Virås marker finns väganvisningar dit ifall ambulans måste tillkallas.

Samtliga medarbetare genomgår regelbundet utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare.

För vidare läsning om säkerhet vid skytte tryck på länken nedan.

Scroll to Top