Skjutbiograf

I Virås toppmoderna skjutbiograf upplever du fler jaktsituationer på en dag än under en hel jaktsäsong. Här skjuter du skarpt på jaktsekvenser med ditt eget vapen och riktiga skott. För dig som inte har med eget vapen har vi ett antal moderna kulgevär som går att hyra. Övningsammunition finns i många kalibrar och säljs till förmånliga priser direkt på plats.

Det här är perfekt för er som vill öva inför årets jaktsäsong, stundande jägarexamen eller som kund- och personalaktivitet. Skyttet anpassas till alla, från nybörjare till väldigt erfarna skyttar. Inga förkunskaper krävs och enklare instruktion avskjutledaren ingår. För den som behöver mer hjälp går det självklart att boka till en skytteinstruktör. Vi har idag över 300 olika jaktsituationer och du kan själv välja vilka viltslag och svårighetsgrader du vill öva på. Systemet använder direktmarkering utan poäng vilket ger en effektiv och avslappnad inlärning för skytten. Känslan blir att du verkligen befinner dig på pass i naturen.

Kom i god tid, passa på att boka tid för inskjutning av era vapen i skjuttunnlarna och ta en fika vid den öppna spisen i loungen.

Demovapen att testskjuta (ögonblicksbild): Blaser R8 Ultimate, Blaser R8 prof Success, Blaser R8X, Blaser R8 Standard, Sauer 404 Synchro, Tikka T3X, Sako Finnlight II, Mauser M18, Bergara B14.

Samtliga i kal 308 win. 

Kikarsikten monterade på ovan (ögonblicksbild): Blaser Infinity, Blaser RD20, Swarovski Z8, Zeiss V6, Zeiss V8, Leica Amplus, Aimpoint Acro, Aimpoint H2. 

Så fungerar skyttebion

  • En projektor spelar upp en filmsekvens på tre parallella dukar.
  • Ett infrarött ljus lyser igenom det nya skotthålet som registrerats av avancerade sensorer.
  • Filmsekvensen stannar upp och träffen markeras, varefter filmen fortsätter.
  • Kulan fångas upp av ett djupt kulfång bestående av gummigranulat.

Rekommenderat upplägg

Skjutbiografen har fem skjutplatser, om gruppen består av fler än fem delas ni in i lag. Om ni är fler än fem är det lämpligt att boka två timmar. Optimalt är att vara 8-10 skyttar som bokar två timmar och skjuter i intervaller om 20-30 min, under pauserna får både pipan och huvudet vila så man orkar hålla koncentrationen. I den bokade tiden ingår säkerhetsgenomgång och grundläggande tips av skjutledaren.

Om ni önskar mat i anslutning till erat skytte kontaktar ni Viltköket (länk).

Instruktör

För de som vill ta sitt skytte till nästa nivå rekommenderas Instruktör som tillval för en mindre grupp. Skjutledaren ger då aktiv instruktion under den bokade skjuttiden. Fokus läggs på anläggning, stans, svingteknik, framförhållning, avfyrning, omladdning vid axel med mera. Målsättningen är att du ska bli tryggare i ditt skytte och val av skottsituationer.

Vapen & ammunition

I Skjutbiografen används kulgevär i framför allt klass 1. I första hand har du med din egen eller så hyr du ett på plats. Vi har ett stort urval av de senaste kulgevären som även går att köpa i butiken, passa på att prova något nytt! Vi skjuter endast med helmantlad övningsammunition (FMJ), finns att köpa på plats i alla vanliga kalibrar till bra priser. Det går bra att ta med egen ammunition om den håller god kvalitét och inte avger för stora mynningsflammor.

Säkerhetsarbete på Virå

Virå arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor i syfte att undvika olyckor och incidenter. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme finns hjärtstartare och bår på Virå. Första hjälpen-utrustning finns på alla skjutbanor, i Butiken, i Viltköket samt i Virå Bruks bilar. I samtliga lokaler och boenden finns brandsläckare och brandfiltar. Då våra boenden ligger belägna en bit in på Virås marker finns väganvisningar dit ifall ambulans måste tillkallas.

Samtliga medarbetare genomgår regelbundet utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare.

För vidare läsning om säkerhet vid skytte tryck på länken nedan.

Information och bokning

För bokning av övernattning i samband med skytteaktiviteter, konferenser eller andra event, kontakta oss gärna.

bokning@virabruk.se
Tel: 0155 – 748 93
Scroll to Top