Skjutbiograf

Hagelskytte

Skjuttunnlar

Skytte

På Virå Bruk erbjuder vi roliga övningsmöjligheter för både kul- och hagelskytte, skyttet anpassas lätt till om man är nybörjare som vill ha en rolig aktivitet, eller erfarna skyttar som vill bli vassare.

På Skjutbiografen skjuter vi på naturligt filmade jaktsituationer med skarp ammunition. Systemet använder direktmarkering utan poäng vilket ger en effektiv och avslappnad inlärning för skytten.

Lokaliserat mitt i butiken ligger våra två underjordiska inskjutningstunnlar, 100 & 200m, med digital markering. Här kontrollerar man och ställer in sitt träffläge när man skaffat nytt kikarsikte eller bytt ammunition.

Virå Sporting (3 km från butiken) erbjuder hagelskytte på lerduvor. Här har vi möjlighet att skjuta från Fortets två banor med varierat compact sporting-skytte fördelat på 16 kastare. Samt skjuta vid tornens 8 upphöjda kastare som presenterar naturtrogna duvor uppåt 40m.

Möjlighet att boka privatlektion finns på både Skjutbiografen och Sportingbanan för de som vill ta sitt skytte till nästa nivå.

Det går att boka biografen för att skjuta sig godkänd, med skriftligt intyg, på vår animerade version av Älgbanan och Björnprovet. Det är tyvärr inte längre tillåtet att skjuta upp för jägarexamen på biograf.

Boka skytte redan idag

Skjutbiograf

Hagelskytte

Skjuttunnlar

Säkerhetsarbete på Virå

Virå arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor i syfte att undvika olyckor och incidenter. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme finns hjärtstartare och bår på Virå. Första hjälpen-utrustning finns på alla skjutbanor, i Butiken, i Viltköket samt i Virå Bruks bilar. I samtliga lokaler och boenden finns brandsläckare och brandfiltar. Då våra boenden ligger belägna en bit in på Virås marker finns väganvisningar dit ifall ambulans måste tillkallas.

Samtliga medarbetare genomgår regelbundet utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare.

För vidare läsning om säkerhet vid skytte tryck på länken nedan.

Information och bokning

För mer information om vår Jaktbiograf, Hagelbana eller andra skytteaktiviteter, kontakta oss gärna.

bokning@virabruk.se

Tel: 0155 – 748 37

Scroll to Top