Matlagningskurs på Virå Bruk

Under några timmar i Virås Viltkök har du chansen att lära dig allt från grunderna inom matlagning med inriktning på vilt, till att bli en mästare på såser eller desserter.

I en specialkurs om såser lär du dig göra såser som proffsen. Vi går igenom de vanligaste grundsåserna och hur du kan smaksätta dessa. Vi gör kalla såser och röror och går igenom tillbehör och smaker som passar till viltkött.

En köttkurs, ett tillfälle där du får lära dig att tillaga viltkött på bästa sätt. Lär dig om de olika styckningsdetaljerna samt deras bästa tillagningstemperaturer. Vi ger dig även tips på goda kryddor samt tillbehör. Kursen avslutas med en måltid på det tillredda köttet och vi ger dig recept på tillbehör. 

Eftersom desserten är middagens höjdpunkt, och dessutom ofta är det som gästerna bäst kommer ihåg av måltiden, ägnar vi en specialkurs åt desserter. Med denna kurs får du nya idéer och inspiration kring hur du kan skapa läckra och moderna desserter. Förutom att ta del av spännande nyheter på dessertfronten får du lära dig skapa och tillaga lätta och smakfulla kreationer.

Vi använder lokalproducerade råvaror inklusive viltkött från Virås skogar. Praktiska moment varvas med teori och förevisningar. Du får tips och trix från kocken samt lär dig hantera en kniv som ett proffs. Kurserna avslutas med en smaklig måltid av det som tillagats. Är ni en grupp, tex en konferens eller ett kompisgäng skräddarsyr vi gärna en kurs, bara för er, kanske i samband med någon annan aktivitet här på Virå.

Förfrågningar

bokning@virabruk.se

151689.png

151690.png